Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn.

Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.
Ordningen tredde i kraft 1. januar 2009.
I Vadsø Turn blir ordningen håndtert på følgende måte:

- Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

Dette gjøres i samråd med:

Per Bjørn Holm-Varsi
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon:970 90 473

eller hans stedfortreder:

Thomas Arnesen
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 996 04 277

Begge representanter har taushetsplikt overfor uvedkommende i forhold til de opplysninger de får kjennskap til. Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis. Nytt av året, er at søknad om politiattest for personer over 18 år, gjøres elektronisk. 

Innhenting på en-to-tre:

1: Den det gjelder, innhenter en bekreftelse fra Per Bjørn evt. Thomas.

2: Elektronisk søknad fylles ut på https://attest.politi.no/ Bekreftelse må legges ved.

3: Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget.

4: Den søknaden gjelder for, skal framvise sin politiattest til Per Bjørn/Thomas. Det betyr: Ta den med på trening til en av oss har sett den:-) 

Vadsø Turn skal ikke lagre attesten, men kun få den framvist til gjennomsyn. Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

For mer informasjon trykk her

 

Hilsen

Vadsø Turnforening